استرداد جهیزیه: جهیزیه چیست؟ حکم استرداد جهیزیه چیست ؟ جواب تمام این سوالات را می توانید در اینجا پیدا کنید. کانون وکلای دادگستر پژوه با داشتن وکلای تراز اول در زمینه خانواده آماده ارائه تمامی مشاوره های خانواده ، طلاق ، ازدواج و … می باشد.
استرداد جهیزیه | استرداد جهیزیه چیست | دادگسترپژوه
در تعریف جهیزیه و یا جهیزیه چیست باید گفت که جهیزیه شامل لوازم و اموالی می شود که خانواده زن و یا زن با خود به منزل همسر می برد این اموال و لوازم را جهیزیه می گویند.
سیاهه و استرداد جهیزیه چیست؟
سیاهه یا همان لیست از لوازم جهیزیه برگه ای می باشد که تمام لوازم جهیزیه را در این برگه می نویسند و داماد و چند نفر دیگر آن را امضاء می کنند و نشان از این می باشد که زن این لوازم و اموال را به خانه شوهر برده است. باید در لیست قیمت و مدل لوازم ذکر گردد با در خواست زن از دادگاه و شورای حل اختلاف کلیه اموال وی استرداد می شود.
در بعضی از مناطق رسم می باشد که بعضی از لوازم جهیزیه توسط زوجه خریداری می شود ولی ممکن است در لیست جهیزیه اضافه شود.
در موقع استرداد جهیزیه اگر زوجه با مدارک و دلیل به اثبات به رساند که اموال متعلق به اوست نمی توان آن را مسترد کرد.
در خیلی از مواقع پیش آمده است که لوازم جدیدی جای لوازم قدیمی را گرفته و یا وسایلی به لولازم خود اضافه کرده باشند. در چنین مواقعی در زمان استرداد دیگر نمی تواند آن اموال را جزو جهیزیه دانست و زوجه دیگرنمی تواند از دادگاه برای آن دادخواست بدهد.
در سیاهیه دیده می شود که طلا نیز ذکر می شود ولی باید بدانید که جهیزیه شامل لوازم زندگی مشود و نه طلا.
زمان و هزینه استرداد جهیزیه
جهیزیه توسط زوجه به منزل زوج می رود و این مانند امانت است در دست زوج و بعد از طلاق این اموال باید به زوجه برگردانده شود و باید در زمان برگشت اموال از آنها رسید دریافت نموده. در زمان استرداد تمام هزینه های جابجایی و بسته بندی بر عهده زوجه می باشد.
وقتی که زوجه از دادگاه در خواست استرداد جهیزیه می کند. زمان زیادی برای استرداد موال طول نمی کشد و تنها زمانی که طول می کشد در حدودیک یا دوماه می باشد. در بدترین حالت ممکن می تواند سه ماه طول بکشد.
تنظیم دادخواست اسرداد جهیزیه
استرداد جهیزیه زمانی شکل می گیرد که زوجه با تنظیم دادخواستی از دادگاه در خواست استرداد می کند. این در زمانی می باشد که دو زوج به این نتیجه رسیده اند که دیگر تمایلی به ادامه زندگی مشترک را با هم ندارند.
در برخی موارد مرد از دادگاه در خواست می کند که قصد دارد که لوازم جهیزیه را پس بدهد چنانجه زوجه از گرفتن هیزیه خود داری بکند با دادن حکمی آن را به نزد مرد به امانت بگذارد.
در طلاق های که به شکل توافقی می باشد با توافق و نظر طرفین انجام می شود و زیاد دچار مشکل خاصی نمی شوند.
در برخی موارد که زوجه نگران از بین رفتن جهیزیه خود می باشد در این شرایط او بعد از اینکه منزل شوهر را ترک می کند برای محافظت از اموال از دادگاه درخواست تأمین اموال می کند.
درخواست استرداد جهیزیه
برای استرداد جهیزیه باید زوج درخواستی را تنظیم کند و آن را تحویل دادگاه داده و آن اموال را دادخواست می کند. وقتی زوجه از منزل شور بیرون رفته و آنجا را ترک می کند اموال او در تصرف زوج در آمده وقتی چنین چیزی پیش می آید با در خواست استرداد زوج موظف می شود در زمان مشخص آنها را به زوجه بر گرداند. در برخی موارد که زوج قصد پس دادن این اموال را ندارد و یا اموال زوجه در خطر می باشد زوجه می تواند با یک وکیل خانواده کمک گرفته و بتواند با مشاوره های او به اموالش برسد.
مدت زمان اعتراض به حکم استرداد
وقتی حکم استرداد از طرف دادگاه صادر می شود زوج می تواند به حکنم صادر شده اعتراض نماید. در مواردی دیده شده است که اموال جدیدی به جهیزیه اضافه شده و یا جایگزین این اموال کرده باشد.
ولی زن این اموال را جزو جهیزیه خود به لیست اضافه کرده باشد در اینجا مرد می تواند در ظرف مدت زمان بیست روز به این حکم اعتراض نموده و شواهد و مدارکی که برای این کار لازم می باشد را به دادگاه ارائه بدهد. استفاده از یک وکیل کارکشته در زمینه طلاق بهترین روش برای زودتر طی شدن استرداد اموال می باشد.